De ce gradina minimalista ?

 gradina stil minimalist desgin gradina minimalista moderna


     

      Gradina minimalista, un design al peisajului in stransa legatura cu arhitectura minimalista si  fara indoiala in stransa legatura cu un  anumit stil de viata  .

5- Cinci motive pentru care gradina minimalista este o solutie potrivita pentru tine :

1. Este relativ usor de intretinut. Desi atunci cand spunem minimalism ne gandim la o serie mica de elemente atat construite cat si vegetale, gradina minimalista nu este intotdeauna usor de intretinut. De cele mai multe ori liniile simple ale vegetatiei, plantele ornamentale pozitionate in grupuri si in comparatie cu stilul liber peisager, gradina minimalista devina una din acele gradini usor de intretinut.

2. Decor foarte clar definit si cu impact vizual in orice anotimp. Minimal nu inseamna simplu, asadar o gradina proiectata in acest stil poate foarte usor deveni un ambient cu decor permanent. Cu mici schimbari in aspectul vegetatiei, mici dar cu impoartanta mare in zonele de interes ale gradinii.

3. Curat - minimalism - "less is more" Un spatiu organizat in stil minimalist ofera insertia de funcituni temporare. Un perete pe care proiectam filme, o masa ce devine fire pit (mic foc de tabara), spatii de depozitare ascunse in elemente decorative, in final o experienta ce imprumuta foarte mult din designul minimalist pentru interiorul casei.

4. Mai putine cheltuieli. Desi investitia intr-o gradina minimalista de cele mai multe ori nu este minimiala, intretinerea unei gradini in acest stil cu siguranta va fi mai mica in comparatie cu o gradina cu vegetatie luxurianta, crescuta liber, o gradina cu un numar mare de specii de plante ornamentale.

gradina minimalista, design peisagistica, firma amenajari gradini bucuresti, arhitect peisagist, gradina moderna,


5. O gradina pentru un stil de viata modern. Atunci cand iti plac spatiile clar definite, functionale si intuitive (ceea ce ar putea descrie si un telefon mobil popular) este clar ca un spatiu mimimalist este potrivit pentru tine. Materiale de calitate montate profesional dupa un proiect de arhitectura peisagera de calitate, vegetatie putina dar deja dezvoltata, sistem de iluminat clar definit si foarte corect amplasat, toate aceste elemente descriu o gradina bine organizata la limita perfectiunii.

gradina simpla, curte mica, idei amenjare, gradina minimalista, inspiratie, poze , idei , firm amenajare gradina bucuresti

In plus un motiv pe care putini il iau in calcul dar esential in definirea unui stil minimalist fie in gradina sau designul interior este faptul ca spatiul este maximizat si utilizat la maximum de potential, indiferent de dimensiune sau forma.

fantana moderna, idei amenajare gradina moderna, constructie fantana, firma amenajare gradina moderna, peisagist

      Va recomand consultarea unui arhitect peisagist pentru a obtine un design coerent, profesional si foarte bine calibrat pentru spatiu si stilul de viata al beneficiarului.

Ce gradini minimaliste am realizat pana acum?

Accesati portofoliul AICI.

Un comentariu: