Investim inteligent in gradina - amenajare fara dificultati

            Cel mai probabil cititi aceste randuri pentru ca doriti sa aflati informatii privind amenajarea unei gradini, si(preferabil) proiectarea/designul gradinii ceea ce imi ofera oportunitatea de a impratasi informatii in calitate de arhitect peisagist ce ideal ar fi sa va ajute in noua amenajare. Scopul principal al acestui blog este comunicarea directa o punte importanta in obtinerea unei relatii fructuoase intre beneficiar si prestator.

proiect terasa, design peisagistica terasa restaurant, design club bucuresti, arhitect peisagist alexandru gheorghe, poteca studio, amenajare terasa, gradina cu liane, plante agatatoare
Proiect terasa Club Control - Bucuresti - Arhitect Peisagist Alexandru Gheorghe - Poteca Studio

     Investitia intr-o gradina este cel mai probabil investitie in timp liber de calitate in natura alaturi de cei dragi. Gradina este fericire si relaxare, sau cel putin asa ar trebui sa fie de la prima schita pana la bucuria de a petrece timpul in gradina in orice sezon al anului.
Amenajarea unei curti cu gazon, cateva alei si lumini, poate si doi pomi fructiferi este o forma de amenajare exterioare utilitara, un fel de a face curat in in curte, iar eu cred ca nu putem spune ca este peisagitica sau mai precis nu este design. Ok, avem nevoie de o curte curata, verde, si nu este atat de greu sa facem asta, chiar si in regie proprie.

     Ce se intampla cand vrem un spatiu de calitate, o gradina cu personalitate si in armonie cu arhtiectura casei si vecinatatile urbane sau naturale ?
     Ce se intampla cand vrem o anumita atmosfera, vrem sa ne simtim in vacanta in momentul in care iesim in gradina, vrem sa avem acel spatiul magic natural in care vom crea amintiri frumoase si vom petrece timp de calitate citind o carte sau alaturi de prieteni si familie?

Acela este punctul in care desginul poate schimba totul, uneori si felul in care privim gradinile in general, chiar si natura. Aici intervine un specialist, preferabil arhitectul peisagist/a care prin experienta, o cunoastere aprofundata a plantelor si materialelor moderne cat si a tehnicilor de constructie si amenjare va putea implementa un design imaginat si gandit pentru acel spatiu si mai ales pentru nevoile beneficiarului.

Investim inteligent in gradina atunci cand:

- aflam ce ne place si ce dorim in gradina noastra
- lasam peisagistul sa ne sugereze orice alte elemente pe care poate nu le vedeam in gradina dar ar fi foarte potrivite pentru spatiu si functiuni
- definim un buget pentru constructie gradinii (poate fi si un buget etapizat)
- avem clar definit un proiect de amenjare a gradini cu un design in care credem si pe care il vom urmari in timp
- alocam suficient timp pentru proiectare si constructia gradinii (repede, ieftin si bun... stim ca nu se poate)


ponton, alee suspendata, gradina moderna, ierburi decorative, proiect gradin, design gradina simpla, teren umiditate mare, amenajare gradina moderna, firma peisagistica bucuresti, arhitect gradini


Fiind plin sezon de amenajari a gradinilor va astept cu informatii privind orice problema legata de spatiul exterior casei, gradina, intregul ambient exterior si va puteti convinge de o posibila colaborare.

Va incurajez sa explorati acest blog cu postarile din arhiva, blogul : Peisagistul de Garda ce abordeaza cu precadere partea de proiectare si detalii ale designului gradinii.

Portofoliul nostru : Poteca Studio Arhitectura | Design | Creatie


Arhitect Peisagist Alexandru Gheorghe
alexandru@poteca-studio.ro
Contact peisagist: 0723026284