Septembrie - luna perfecta pentru proiectare si design a gradinii

Reduceri proiectare gradini luna septembrie amenajari gradini    De ce reduceri in luna septembrie?

Este luna perfecta pentru proiectare si designul gradinii, este timp pentru a pregati toti actorii pentru o amenjare deosebita in toamna ce urmeaza.
Incurajez in acest fel proiectarea in aceasta perioada, deoarece primesc foarte multe solicitari in lunile octombrie si noiembrie chiar si decembrie cand este timpul ideal pentru amenajari, dar mai ales pentru plantari de arbori si arbusti ornamentali si flori bulboase. Pregatind din timp, proiectele ne vom putea concentra in tihna asupra amenajarii.

gradina iarna plante pentru decor iarna chiciura ramuri rosii arbust iarba iarna graminee abies brad pitic peisagistica firma amenjare curte simpla

   De ce proiectare in luna decembrie?

Proiectarea pentru amenajarile de primavara este ideal sa inceapa din ultima luna a anului. Iarna ne permite pregatirea designului si proiectului tehnic, pregatirea furnizorilor si colaboratorilor .
Cu cat avem mai mult timp cu atat mai usor formam un buget ideal.

  Niciodata nu e prea devreme!

Proiectare gradini, peisagistica si design al gradinii: Peiagist Alexandru Gheorghe  - 0723026284

Pasi in amenajarea unei gradini - Pasul 1: Design-ul si proiectarea gradinii

Peisagistica Amenajari gradini Proiectare Gradini
   Incep o serie de postari cu referire la etapele colaborarii cu un arhitect peisagist prin pasi ce pornesc de la design si functiuni in gradina si ajung la ce presupune constructia si amenajarea gradinii.

Schita gradina moderna arhitect peisagist alexandru gheorghe
schita proiect gradina moderna - Bucuresti - Arh Peisagist Alexandru Gheorghe



       Motivatia pentru aceasta serie de postari este aceea de a aduce cu sinceritate si realism, informatii clare si utile, celor ce doresc sa amenajeze singuri sau impreuna cu un peisagist propria gradina.  Dat fiind ca vara se apropie de sfarsit, imi doresc ca sezonul de toamna al anului 2012 de amenajari gradini sa-l incepem mai devreme, pentru a putea pune in opera toti acesti pasi de care voi vorbi, fara graba .

     Pasul 1 in amenajarea unei gradini: 
Designul si Proiectarea


schita proiect amenajare gradina concept arhitect peisagist alexandru gheorghe

  Inainte de toate, pentru a incepe sa ne gandim la design, este nevoie sa adunam cat mai multe informatii despre spatiu de amenajat si ce anume vrem de la gradina. (exista o postare anterioare in care am incercat sa explic cum ne putem imagina "gradina de vis" : click aici ).


Arhitect peisagist Alexandru Gheorghe - schita gradina romantica


  Ca peisagist, prefer intotdeauna sa cunosc clientul inainte de a cunoaste spatiul de amenajat, apoi in teren sa dezvolt o discutie prin care descoperim impreuna ce este potrivit pentru spatiul dat ca functiuni in primul rand, apoi ca estetica generala. Pe baza acestor informatii pot incepe designul propriuzis, o prima forma necizelata a gradinii. La cea de-a doua intalnire se face o prezentare a proiectului de peisagistica, prin desene de mana, macheta 3d si filmulete, urmand sa se faca notari privind propunerea mea si modificarile dorite daca este cazul. 


   Argumentatia este in design in general si deci se aplica si in peisagistica, in forma stalpului principal al unui concept al gradinii si chiar al unei intregi colaborari. Argumentatia pentru tot ce gandeste echipa de specialisti pentru gradina, interiorul casei, sau chiar casa in sine. 
   Intotdeauna avand in vedere doleantele clientului si incercand sa descoperim ce prefera clientul in vreme ce  se avanseaza cu proiectarea gradinii, a spatiului verde, formulam la randul nostru necesitatile spatiului de amenajat.
    Dupa alinierea opiniilor clientului cat si a arhitectului peisagist intr-un singur demers, concept, se trece la proiectarea tehnica a gradinii sau parcului. 

proiectare gradini planuri detalii 3d imagini idei peisagist
schita proiect gradina - Gheorgheni - Arh. Peisagist Alexandru Gheorghe

Planurile tehnice reprezinta : (drenaje,sistematizare teren,retele electrice,retele irigatii,circulatii auto si pietonale,alei promenada, functiuni, detalii tehnice constructie -chiosc, fantani, cascada, podet, pavilion de vara, samdp.,panur de plantare a plantelor decorative - arbori,arbusti,flori,liane;detalii privind mobilierul de gradina si elemente de decor). Pe langa aceste planuri tehnice de amenajare a spatiului verde, proiectul de peisagistica include si deviz de materiale, costuri estimate, caiet de sarcini si eventual daca se solicita o serie de instructiuni de ingrijire a plantelor decorative .

    Dupa aprobarea planurilor tehnice de amenajare a gradinii de catre client, peisagistul face predarea finala a proiectului, moment in care pot incepe solicitarile de ofertare pentru amenajare.


Schema tehnica plan amenajare gradina amplasare arbori arhitect peisagist alexandru gheorghe


Proiectare gradini, peisagistica si design al gradinii: Peiagist Alexandru Gheorghe  - 0723026284