Planificarea timpului si a resurselor pentru designul si amenajarea gradinii

gradina moderna peisagist proiectare gradina design gradina simpla amenajare gradina firma peisagistica
Proiect Arh. Peisagist Alexandru Gheorghe - 2016 - Craiova - Gradina Moderna


   Sunt arhitect peisagist si practic acesta profesie cu pasiune si bucurie de peste 8 ani, iar in acesti ani am intalnit foarte multe situatii, spatii si beneficiari, lucru care imi permite sa vin in ajutorul dumneavoastra cu cateva idei utile despre proiectarea si amenajarea gradinii, idei pe care de obicei le intalnim prea tarziu.

   Ca beneficiar vreau sa termin repede santierul si dezordinea si sa ma bucur cat mai mult de gradina, ca peisagist vreau sa am timp sa gandesc cat mai functional si estetic spatiul si cu o personalitatea aparte, iar in calitate de constructor (ideal) vreau sa impresionez prin calitatea lucrarilor si prin rapiditatea aplicarii lor.


Portofoliu peisagistica, proiectare si design gradini Alexandru Gheorghe peisagist
Gradina modern - Peisagist Alexandru Gheorghe - Amenajare gradina

    Dar totul incepe de la timpul alocat planificarii amenajarii gradinii.

Aspecte pe care este indicat sa le avem in vedere atunci cand dorim sa ne amenajam gradina :

1) o gradina sanatoasa trebuie intretinuta (este bine sa stim de la inceput cat timp dedicam intretinerii)
2) amenajarea gradinii presupune lucrari cu plante vii, sensibile, organisme complexe ce interactioneaza si influenteaza mediul in care traim.
3) gradina nu inseamna doar plante. Gradina este apa, pamant, piatra, lemn, metal, beton, lumina, umbra, parfum, gust, sadmp.
4) comunicarea cu arhitectul casei si arhitectul peisagist in paralel ajuta foarte mult rezultatul final.
5) decideti o forma finala de proiect alaturi de proiectant si pastrati solutia integrala fara modificari majore pe parcursul lucrarilor (orice modificare poate aduce dupa sine o serie de nereguli prin interactiunea cu solutia generala).


      Asadar planificarea timpului, a ceea ce dorim sa obtinem o data cu amenjarea gradinii si planificarea resurselor ajuta pe toti ce implicati intr-un proiect de amenajare a spatiului exterior.

In concluzie este indicat sa putem raspunde la urmatoarele intrebari:

- ce buget total pot aloca amenajarii gradinii
- fac amenajarea in etape sau tot proiectul
- intretin eu gradina sau o firma specializata
- cat timp poate dura santierul
- ce probleme sunt in gradina acum (vecinatati, sol, subsol, retele, acces, samdp).
- care este cea mai importanta functiune in gradina pentru mine
- sunt dispus sa las arhitectul peisagist sa coordoneze lucrarile
si in final...
- de ce doresc sa amenajez gradina

Sper sa va fie de ajutor aceasta scurta introducere in planificarea timpului si resurselor pentru amenajarea gradinii. Am incercat sa cuprind aspecte cat mai generale ce va pot ajuta in luarea unor decizii privind viitoarea gradina.

Pentru lamuriri suplimentarea ma puteti contacta pe: alexandru@poteca-studio.ro
                                                                                      0723026284

  Amenajarea gradinii este o bucurie , o recompensa si un suport pentru viitoarele momente frumoase petrecute in natura cu familia si prietenii. Nu lasati amenajarea si intretinerea gradinii sa devina o povara, angajati un specialist ce poate coordona un astfel de proiect.




2 comentarii:

  1. Cel mai bine e cand clientul stie de la inceput ce vrea sa faca sau are macar o idee despre cum vrea sa ii arate gradina (vreau un foisor aici, vreau o terasa pe care sa o inchid cu folie transparenta, etc.), iar arhitectul peisagist doar ii arata solutiile potrivite

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Clientul e bine sa stie ce vrea, dar e bine si arhitectul sa ii arate si alte optiuni ca doar d'aia il chem. Altfel imi iau mesteri si fac de capul meu, si iese o varza (din experienta vorbesc). Eu cred ca arhitectul si clientul trebuie sa lucreze impreuna.

      Ștergere