Sarbatorim vara in gradina



   Pentru ca suntem la jumatatea verii, se apropie luna lui Cuptor iar gradina este in plin spectacol, sarbatorim vara cu trei imagini cu gradini amenajate de noi.

      Gradina din imaginea de jos implineste trei ani de la amenjare si are o poveste pe atat de frumoasa pe cat este si gradina.

Cu o vedere extraordinara peste Craiova, piscina infinity leaga casa in stil modern minimalist, cu gradina pe care am gandit-o deschisa catre peisaj.

Am ales sa leg designul de imprejurimi, asa cum este firesc. Gradina se afla pe un deal la baza caruia raul Jiu curge liber iar de aici am preluat formele curbe ale paturilor ridicate de pamant, si ale zidurilor de sprijin din metal.
  Am utilizat Corten pentru a mentine aspectul corodat al metalului ce aduce aminte de partea industriala a peisajului din departare.

Designul plantarilor este naturalist, in spiritul noului curent olandez "New perennials" pe care l-am adoptat de mai bine de patru ani.
Acest stil presupune utilizare unei varietati atent alese de flori perene, anuale, arbusti si arbori ce impreuna formeaza o estetica naturalista, iar gramineele (ierburi decorative) duc mai departe decorul vegetal, pana in perioada rece a anului.

Aceasta gradina moderna este plina de suprize si invita vizitatorii sa o exploreze, sa descopere perspective noi atat in gradina cat si spre peisajul natural si urban.

Gradina moderna, gradina minimalista, piscina infiniti, amenajari gradini



A doua gradina prin care sarbatorim Vara, se afla de data aceasta pe marginea unui lac. Un proiect de gradina la care am lucrat cu drag, un teren in panta ce a ridicat multe provocari atat in privinta designului plantarilor dar si in privinta structurii terenului, stabilizarea pantelor si accesibilizarea prin trepte si zone de repaos amplasate astfel incat sa obtin zone deschise catre lac si zone intime de observare a gradinii.

Am avut mare grija de salcia existenta pentru a o integra din designul gradinii. Umbra creata m-a ajutat sa pot utiliza o varietate mai mare de flori perene si graminee.
Cromatica platarilor am gandit-o exact ca o pictura, o gradina cameleon ce isi schimb a culorile in functie de sezon.
Astfel ca in designul gradinii am imaginat si realizat zone ce pornesc cu flori bulboase inalte insotite de flori perene viguroase ce lasa loc ulterior dezvoltarii florilor de colt, sau plantelor de umbra.

Sunt multe de povestit despre aceasta gradina superba, si voi detalia incurand, dar pana atunci sa ne bucuram de Vara.

Gradina pe marginea lacului - teren in panta, proiectare gradina, amenajari gradini flori



    Ultima gradina ce sarbatoreste Vara, este langa Bucuresti in padurea Baneasa. Gradina este un spatiu generos, de peste 1 ha de padure de stejar. Acest proiect de foarte recent definitivat si va fi inaugurat in toamna. Gradina naturalista este un cadru pentru conceptul de Forest kindergarden , Natural playground si dezvoltarea prin joaca in natura.  Putem spune ca este curtea unei gradinite unice in Romania.
    Umbra mult aprecitat in luna lui Cuptor, este aici un element cheie in design. Interventiile au fost neintruzive, am pastrat o atentie foarte mare catre fauna, flora si avifauna locului si am aplicat metode de a spori siguranta pentru acestea. Ecologia si sanatatea microhabitatului au fost si sunt foarte importante in acest proiect.

Gradinita in padure - proiectare gradina, amenajare gradina spatiu de agrement.




    In final, va doresc o vara frumoasa, relaxanta si plina de inspiratie pentru momente de calitate.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu