Sa ne facem o idee !

Ce poate face un Arhitect Peisagist in gradina unui client - cateva imagini pentru a intelege de ce trebuie sa renuntam la gradinarii de colt de strada si sa apelam la specialisti.


Imaginile de mai jos, reprezinta o serie de gradini mici, proiectate de Arhitecti Peisagisti din Europa Occidentala, gradini premiate in concursuri de Peisagistica si Design Ambiental.

O gradina nu inseamna doar alei, chiosc si flori, asa cum foarte multi au tendinta de a crede. O gradina trebuie sa devina cumulul a tuturor elementelor naturale, prezentate intr-o forma cat mai accesibila pentru omul modern. Apa, vegetatia, pamantul si piatra, sticla si lemnul, metalul, apoi lumina ca element revelator si pentru ca inchide lantul ambientului trebuie sa ne ocupa si de gust - miros - sunet. Toate elementele sunt prezente sub diverse forme in amenajarea preentata mai sus, dar si in cele de mai jos, modificandu-se accentele.


Mobilierul de gradina nu este doar un accesoriu, doar functional ci trebuie sa devina in site un element estetic ce atrage, un element decorativ, iar in cazul amenajarii de fata este chiar un accent in aceasta gradina minimalista.


Verde! mereu verde! asta vrem cu toti, ca frumusetea gradinii sa nu se piarda in anotimpul rece, si nu este usor deloc sa ajungem la acest rezultat. In imaginea de mai sus...vedem o gradina mica, ce necesita foarte putin timp pentru intretinere, cu cateva elemente de mentionat: vegetal - muschi, mineral - placi piatra naturala riguros taiata si acel element de metal - inox , un accent ce lumineaza spatiul si il deschide.O gradina bogata....! atat am avut de spus!


O gradina moderna - ce se preteaza in apropierea unor elemente arhitecturale - respectiv imobile ce se incadreaza in acelasi stil. Eu unul apreciez acest tip de gradina, pentru ca rezuma esente! :) Sa speram ca si romanii vor prinde gustul unor gradini moderne!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu