Gradina de vis - o dorinta care se cultiva

DESCOPERIM IMPREUNA "GRADINA DE VIS"


gradina mediteraneana, alei pietris, terasa apus, forme buxus, gradina veche, gradina istorica, peisagistica

Auzim tot mai des zvonuri, sfaturi si cate si mai cate despre gradini, amenajari de gradini,peisagisti, gazon si multe altele. Ce efect au toate aceste informatii? Asa descoperim ce ne place si ce nu ne place atunci cand vine vorba de gradina si design. Prin informare si mai ales prin imagini se contureaza ceea ce numim noi gradina de vis, gradina cu un design ce ni se potriveste.

gradina moderna, design gradina, arhitect peisagist, pavilion de vara, firma peisagsitica, plante suculente
Asa cum imi place intotdeauna sa procedez cu noii clienti, le arat carti cu stiluri de gradini, cu tipuri de plante si discutam impreuna ce le place, de ce le place si ce putem intelege pentru a aplica mai departe in designul gradinii viitoare.
Asadar voi proceda intocmai, in aceasta postare, pentru a va ajuta sa descoperiti gradina dumneavoastra de vis.

  Revistele si site-urile de specialitate promoveaza uneori gradini nu dintre cele mai frumoase sau inspirationale, acele topuri "5 metode prin care tranformi radical gradina fara nici un ban" sau povestea unei gradini din Anglia realizata pe cont propriu de doi pensionari ce de fapt au mostenit un conac de cateva sute de ani. Ce incerc sa spun este ca uneori imaginea descrisa de media este oarecum denaturata cand vine vorba de asteptarile legate de rezultatul initial al amenajarii gradinii.

Desi repet ceea ce am tot scris in articolele anterioare, timpul construieste o gradina sanatoasa si spectaculoasa, desigur alaturi de o planficare coerenta si un design bine imaginat si gandit de arhitectul peisagist.


zid de sprijin, gradina mica, teren abrupt, piatra naturala, buxus, gard viu, banca piatra
   Zidul de sprijin in gradina un exeplu de eleganta, joc de volume si texturi. Designerul a creat o jardiniera ce functioneaza ca un zid de sprijin, ceea ce a permis plantarea la un nivelul inalt, iar banca din piatra ajuta compozitia cromatica.



CultivArt, o firma de amenajari gradini din america al carei profesionalism in executie il apreciez si il consider un standard pentru mine, vine aici cu o solutie frumoasa pentru un acces la o zona superioara in gradina printr-un joc de texturi si materiale.



Deck-ul, pardoseala realizata din lemn pe o substructura de regula tot din lemn, este un element foarte des intalnit in solutiile peisagistilor din occident. Nu este intotdeauna potrivit ca solutie, dar corespunzator planificat poate fi acel "element aparte" intr-o gradina. Textura  si caldura materialului, cu o dispunere repetitiva in perspectiva catre peisajul indepartat este intrerupta de jocul formelor curbe ale mobilierului de gradina din metal. Asadar o terasa de gradina poate la fel de bine deveni un "statement" pentru natural si ecologic totodata pentru design inovativ si simplu.




Simplu nu inseamna plictisitor, simplu inseamna smart, modern, eficient si util.


gradina flori perene, peisagistica, firma amenajare gradina cu flori, design horticultor, horticultura peisagistica

   Complicat nu inseamna dificl si greu de intretinut. Complex este designul plantarii in cazul imaginii de sus, dar la baza stau principiile horticulturii si ecologia fiecarei specii de planta ce o data planificate intr-un design eficient al gradinii, vor creste sanatos.




firma amenajari gradini, firma proiectare gradini, peisagist, arhitect peisagist, design modern, piatris, fantana, gradina frumoasa, curte ingusta



gradina cu fantana in piscina, culori, stil exotic
Atentia pentru orient, exotic si atemporal prin motive si simboluri, inca o idee pentru gradina de vis.



gradina simpla, firma amenajari gradini
O gradina simpla dar eleganta, cu un buget redus dar bine directionat.



foc de tabara, fire pit, constructor banca beton, constructor gradina, gradina salbatica, foc

   O pajiste plina de flori si un colt elegant pentru un mic foc de tabara, o solutie perfecta pentru o gradina de mari dimensiuni.



    Hranim imaginatia, aflam ce ne place si dezbatem cu arhitectul peisagist ce putem implementa in spatiul disponibil eficientizand bugetul si impactul vizual final, cu prioritizarea funtionalitatii spatiului.

     Din acest punct incepe propunerile de amenajare. Asadar va astept cu intrebari pentru a incepe designul si proiectarea gradinii. Niciodata nu este prea devreme pentru o discutie legata de viitoarea gradina de vis. :)

Arhitect Peisagist Alexandru Gheorghe
alexandru@poteca-studio.ro
Tel. 0723026284


Edit - 2017        Pentru inspiratie - Design | Proiectare | Amenajare Gradina - Arhitect Peisagist

link pinterest, logo pinterest, png pinterest, link, peisagist, blog, inspiratie, idei, colectie, gradini

  Pentru inspiratie si portofoliu 

poteca studio., design, creatie, arhitectura peisagera, studio peisagistica, firma peisagistica, firma proiectare gradini, romanian landscape design

4 comentarii:

  1. Foarte interesantă exprimarea:
    "Stilul eclectic de gradina"
    Am aflat acum că "eclectic" se referă la "foarte divers". Mersi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eclectic :"care dă dovadă de eclectism, care promovează eclectismul; care alege din diferite sisteme părerile cele mai convenabile; care îmbină elemente diverse din diferite școli, genuri etc. II. s. f. alegere și îmbinare după diverse criterii a unor idei, concepții etc. eterogene sau chiar opuse. "

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi cer scuze de indrazneala, dar toate aceste gradini sint proectate de tine?
    Ideile sint super, ,mi-a placut mult gradina simpla si eleganta si terasa din lemn cu mobilier din metal.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imaginile afisate asa cum este si titlul acestei postari sunt aici pentru a cultiva o dorinta de frumos si o detasare de banalele gradini facute pe banda rulanta in Romania in anii acestia "de inceput". O parte din imagini imi apartin, nu cred ca este important daca am facut ce este in imagini cat faptul ca pot face oricand si imi doresc ca cei ce-mi imi vor cere ajutorul si pe viitor pentru designul si amenajarea gradinii sa isi doreasca astfel de spatii.

    RăspundețiȘtergere