Amenajari si proiectare de primavara - Gradina si peisagistica


    Lucrarile de amenajare au inceput, primavara este un bun sezon pentru plantarea anumitor specii de plante ornamentale. Gradina asteapta atentia noastra, viziunea unui arhitect peisagist,o echipa de gradinari cu experienta si vitalitatea unor plante ornamentale sanatoase.

Primvara pentru amenjarea gradinii, cand este bine sa plantam in gradina ? Cand incepem pregatirile de amenajarea gradinii?

In primul rand va voi spune ca activitatea de amenajare a gradinii nu este in mod necesar conditionata de sezon ci de vremea de afara, de ploi, de caldura excesiva sau de ger. Avand in vedere ca plantarile se fac in general cu plante in containe, insemanand ghivece de diferite dimensiuni, plante ce au intregul sistem radicular dezvoltat in acel vas sau au fost transplantate din sol in container. Asadar plantarile se pot face in orice sezon al anului dar exista si anumite perioade optime.

Cand este optim sa plantam florile sau arborii in gradina?

Desigur in functie de specie unele plante prefera plantarile de toamna sau de primavara, dar este clar faptul ca primavara devreme este cel mai potrivit sa plantam daca dorim un efect imediat asupra gradinii si un decor pe toata perioada verii, dar asta numai in cazul in care am realizat deja aleile, constructiile, retelele subterane, gardul , samdp.

In general eu recomand sa apelati la arhitect peisagist din timp, preferabil din primavara, astfel incat constructiile sa se desfasoare in timpul verii apoi plantarile sa se faca toamna. Desi pare ca dureaza prea mult pentru cei mai entuziasmati, va pot spune ca planificarea amenajarii gradinii in acesti parametri ofera suficient timp pentru a cauta furnizori si constructori, pentru executie si finisaje la un cost eficient.

Graba strica treaba... :) iar ieftin, repede si nu ... stim ca nu se poate.



Revenind la gradina mult dorita, astept apelul dumneavoastra . Nimic nu poate fi mai placut decat sa vedem cum creste gradina de la o macheta 3d la o entitate vie ce inconjoara casa si imbunatateste ambientul in care ne vom petrece atatea momente frumoase.


Proiectare gradini, peisagistica si design al gradinii: Peiagist Alexandru Gheorghe  - 0723026284

Un comentariu: