Natura produce armonie, iar prioritatea ei este perfectiuneaIntalatie vegetala design cu plante Poteca Studio Greener is better peisagistica design corporate


    Armonia in sine, este un termen simplu, dar exact, pentru a defini existenta si scopul gradinilor in viata noastra. Cu totii cautam, intr-o forma sau alta armonia , iar aceasta cautare dusa la nivelul relatiei noastre cu natura, poate ajunge aproape de final prin gradini, prin felul in care personalizam si simtit caminul.


Gradina cu flori perene design cu plante arhitect peisagist firma ammenajare gradina cu flori gazon     Din experienta mea ca arhitect peisagist, pot spune ca o gradina bine gandita si mulata pe nevoile si simtirile unui beneficiar, aduce mult mai aproape natura si armonia de care avem nevoie. Prin urmare, creste calitatea spatiului in care traim alaturi de familie, creste calitatea experientelor in aceste spatii si claritatea cu care vedem armonia.


    Mi-am propus ca anul 2014, sa fie in special, concentrat in cautarea armoniei in fiecare proiect de gradina, prin design si planificare a plantelor ornamentale, prin utilizarea unor materiale potrivite pentru elementele construite din gradina si indeosebi prin abordarea unor concepte tot mai apropiate de identitatea spatiului si a momentelor frumoase ce pot deveni realitate in viitoarele gradini.

Eficienta in proiectarea gradinii
Ingeniozitate in designul spatiilor verzi
Simplitate in comunicarea conceptului de design
Pragmatism in raportul calitate - pret 

In special aceste patru teme sunt constante in modul meu personal de a privi profesia de arhitect peisagist si proiectele de gradini, de la cele de 100 de mp in mediul urban, la cele de mii de metri in zone mai apropiate de natura, in existenta ei armonioasa .
Echilibrare piatra pe rau
 instalatie land art piatra pe rau peisagist


      Comunic aceste idei in dorinta de a ajunge la cei ce isi doresc o gradina speciala si la cei ce isi doresc sa fie mai aproape de natura, nu doar prin design si proiectare tehnica, ci si printr-un exercitiu de imaginatie.


    Anul trecut a devenit realitate conceptul de care vorbeam acum 3-4 ani, chiar pe acest blog. Conceptul legat de -  caminul clientilor -  ca un intreg ce cuprinde atat aspectul exterior al casei, volumetria si arhitectura, cat si identitate si atmosfera de la interior, strans legate de designul gradinii. 
    POTECA Studio - este din 2013 un nou concept in Romania ce vine cu servicii de design si proiectare profesionala, oferite de o echipa multidisciplinara formata din arhitecti, designeri de interior si arhitecti peisagisti, ce au alaturi colaboratori selectati in timp, ce se ocupa direct de implementarea proiectelor.
     In primul rand, echipa Poteca Studio a fost creata pentru a dezvolta noi servicii de design si arhitectura intr-un "pachet", oferind concepte si proiecte armonioase si coerente de la "unde amplasez casa in teren?" la " unde pozitionez corpurile de iluminat in gradina?", totul intr-un singur birou de design.

Echipa este formata din sapte specialisti in domeniile arhitecturii - domenii specializate in cresterea calitatii spatiilor in care traim si a momentelor ce le putem crea.

Va astept cu intrebari la : office@poteca-studio.ro
       Contact                 : 0723026284
In urmatoarele postari voi aborda :
- 10 tendinte in designul gradinilor in 2014 
- cele mai simple metode de a ajunge la designul gradinii potrivit pentru stilul nostru de viata
- cat de importanta este gradina de legume intr-o gradina de design si cum poate fi integrata estetic
- optiunea existentei unei gradini de plante medicinale in designul gradinii contemporante

2 comentarii: